наркотици
наркотици / netinfo
Дилър на наркотици е задържан при акция на пазарджишката полиция. Специализираната операция е извършена след близо двумесечно разследване на престъпната дейност на наркопласьора. От началото на годината това е осми задържан дилър на наркотични вещества в региона.

наркотици
netinfo

В района на септемврийското село Варвара екипите засекли лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 27-годишен мъж от Велинград. При проверката криминалистите открили плик с около 50 грама суха листна маса и две пликчета с бучки от бял прах с общо тегло от 63 грама. Направените полеви наркотестове реагирали положително на марихуана и амфетамини. Извършени са и претърсвания в жилища, обитавани от дилъра, във Велинград и Пловдив. От там били иззети над половин килограм амфетамини, 26 таблетки метамфетамин, 65 грама марихуана, както и две електронни везни и немалка сума пари.

наркотици
netinfo

В хода на разследването криминалистите са установили, че велинградчанинът е дилър на средно ниво за региона на Пазарджик и Пловдив. Работата на разследващите е под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик. Предстои срокът на задържане на младия мъж да бъде удължен със 72 часа. Продължават процесуалните действия по документиране на престъпната му дейност.