Осъдиха Цар Киро на 1000 глоба
Осъдиха Цар Киро на 1000 глоба / netinfo
Глоба от 1000 лева за бизнесмена Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, за самоуправство постанови днес състав на Асеновградския районен съд.

Рашков беше признат за виновен в това, че през периода от началото на 2001 г. до края на 2003 г. в землището на село Катуница незаконно завладял и оградил с телена мрежа общински имот, собственост на община Садово. Общата площ на заграбената от Рашков земя е 86 декара, от които 47 декара са тополова гора, находяща се в местността “Изгорялата воденица”, а другата част е полски път на Община Садово.

Рашков притежавал имот от 8 декара в землището на Катуница. От 2001 г. постепенно започнал да огражда и земите около него, без да има затова законно право. Огражденията били с телена мрежа, като в имотите той си изграждал навеси и други временни постройки. При него многократно са ходили представители на Община Садово, съставени са и актове, но въпреки това Рашков продължавал да се разпорежда с имотите.

Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие, без разпит на свидетелите и вещите лица пред съда.

Подсъдимият признава фактическите обстоятелства по повдигнатото му обвинение. Затова му беше определено наказание под предвидения минимален размер.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15- дневен срок пред Пловдивския окръжен съд.