Оставиха в ареста убиеца от Куртово Конаре, адвокатите му: станалото е „нелеп инцидент“
Оставиха в ареста убиеца от Куртово Конаре, адвокатите му: станалото е „нелеп инцидент“ / Искра Койчева/ Дарик Пловдив
Оставиха в ареста убиеца от Куртово Конаре, адвокатите му: станалото е „нелеп инцидент“
91968
Оставиха в ареста убиеца от Куртово Конаре, адвокатите му: станалото е „нелеп инцидент“
  • Оставиха в ареста убиеца от Куртово Конаре, адвокатите му: станалото е „нелеп инцидент“

Магистратите от Апелативния съд в Пловдив оставиха в ареста обвинения за жестокото убийството на 26-годишната Милена Динова в пловдивското село Куртово Конаре. Два дни преди Нова година Илиян Рангелов наръга смъртоносно с нож в гръдния кош годеницата си, заради патологична ревност. За престъплението, което е извършил, 28-годишният мъж направи пълни самопризнания пред разследващите.

Обвиненият за жестокото убийство в Куртово Конаре обжалва ареста си

Точно преди седмица жестокото убийство на 26-годишната Милена Динова потресе жителите на пловдивското село Куртово Конаре. На 29 декември през нощта, тялото на момичето беше намерено на метри от дома, в който живеела с годеника си Илиян. Младата жена умира от кръвозагуба, вследствие на прободна рана от нож в гръдния кош. Оръжието на престъплението е намерено почистено и измито в къщата на 28-годишния мъж, а ДНК ескпертиза доказва, че именно с него е извършено убийството.

Рангелов е ревнувал силно приятелката си и между тях е имало непрекъснати спорове, заяви в съдебната зала прокурор Добринка Калчева, която поиска младият мъж да остане в ареста. Защитниците му настояха за по-лека мярка, като изтъкнаха , че той е с чисто съдебно минало. Случилото се през нощта на 29 декември те определиха като „нелеп инцидент“. Твърдението им беше отхвърлено категорично от обвинението и магистратите.

Нелеп инцидент е да настъпиш някого и да му счупиш крака. За такова тежко престъпление единствената мярка, която може да се присъди, е задържане под стража“, обърна се към адвокат Мария Пейчева съдия Нестор Спасов, а прокурор Калчева заяви:

Нелепо е убийство да бъде наричано нелеп инцидент“.

Задържаха приятеля на 26-годишната Милена за убийството й в Куртово Конаре

Представителят на държавното обвинение каза още, че разследването е в начален етап, назначена е комплексна психологична и психиатрична експертиза.

Обвиняемият за убийството на 26-годишната Вилена влезе в съдебната зала с превързана ръка. По време на престоя си в ареста той направи опит да се самоубие, прерязвайки си вените, след което е бил 5 дни в болница.

Запитан от магистратите защо е извършил престъплението, той заяви, че не знае.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване. Затвор от 10 до 20 години е наказанието, което се предвижда в Закона за извършеното от Рангелов престъпление.