Задържаха приятеля на 26-годишната Милена за убийството й в Куртово Конаре
Задържаха приятеля на 26-годишната Милена за убийството й в Куртово Конаре / Фейсбук

Приятелят на 26-годишната Милена Динова, която беше намерена мъртва вчера през нощта в пловдивското село Куртово Конаре, е задържан за убийството й. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Пловдив. На Илиян Рангелов, с когото младата жена е живеела на съпружески начала, е повдигнато обвинение за това, че на 28 декември умишлено я е умъртвил, като е признал за извършеното престъпление.

До разкриването на случая се стигна след непрекъсната 24-часова работа на разследващия екип, включващ наблюдаващи прокурори, разследващи и криминалисти от ОД на МВР – Пловдив и ГД „Национална полиция”, Директора на ОД на МВР Пловдив ст. комисар Христо Разсолков, психолози от Института на МВР – София и ОД на МВР – Пловдив.

Извършени са 2 претърсвания и изземвания и 4 огледа на местопрестъплението, като са били намерени и иззети множество веществени доказателства и биологични следи. Назначени са съдебно-медицинска, биологична и дактилоскопна експертизи.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде поискано от Окръжен съд – Пловдив вземане спрямо него на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Разследването продължава.

Припомням, че тялото на 26-годишното момиче беше намерено около полунощ в близост до дома, в който живеела в Куртово Конаре, след като не се появила на обичайното място, от където тръгвала на работа. Тя е трябвало да бъде нощна смяна в месарска фирма в съседното Ново село, от където е била родом. По тялото на момичето бяха открити видими следи от насилие.

Според публикации в социалните мрежи, тя е празнувала Коледа заедно с приятеля си Илиян, за когото е била сгодена.