Обвиненият за жестокото убийство в Куртово Конаре обжалва ареста си
Обвиненият за жестокото убийство в Куртово Конаре обжалва ареста си / Фейсбук

Обвиненият за жестокото убийството на 26-годишната Милена Динова в пловдивското село Куртово Конаре обжалва задържането си под стража. Илиян Рангелов ще се изправи днес пред магистратите от Апелативният съд в града под тепатата, след като на 1 януари Окръжният съд взе най–тежката мярка за неотклонение спрямо мъжа.

Затвор от 10 до 20 години е наказанието, което се предвижда в Закона за извършеното от Рангелов престъпление. Той е направил пълни самопризнания пред разследващите, а мотивът за убийството на младата жена, която му е била годеница, е патологична ревност.

Припомням, че тялото на 26-годишното момиче беше намерено около полунощ на 29 декември в близост до дома, в който живеела с Илиян в Куртово Конаре, след като не се появила на обичайното място, от където тръгвала на работа. Тя е трябвало да бъде нощна смяна в месарска фирма в съседното Ново село, от където е била родом. По тялото на младата жена бяха открити видими следи от насилие.

По време на оперативните действия на Полицията и Прокуратурата по разкриването на случая бяха извършени 2 претърсвания и изземвания, както и 4 огледа на местопрестъплението. Намерени и иззети са множество веществени доказателства и биологични следи.

На предишното съдебно заседание стана ясно още, че убиецът на момичето е направил опит да се самоубие в ареста чрез прерязване на вените. Как обаче е станало това, все още не е изяснено.