Оставиха в ареста фалшификаторите на кредитни карти
Оставиха в ареста фалшификаторите на кредитни карти / netinfo

Пловдивският апелативен съд потвърди мерките за неотклонение “задържане под стража”, наложени от Старозагорския окръжен съд, на Нейко Тодоров, Енчо Василев и Веселин Иванов и задържа под стража останалите трима души от разбитата преди десетина дни организирана група за източване на пари с фалшиви кредитни карти. Преди това последните трима от бандата бяха с мерки за неотклонение “домашен арест”.

Срещу шестимата е повдигнато обвинение за изготвяне на 113 неистински кредитни карти, изработени през периода от юли до началото на декември 2006 година в Стара Загора.

Апелативният съд реши, че първата инстанция правилно е преценила, че са налице основанията, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение за тримата. По отношение на другите трима също беше преценено, че следва да бъде взета най-тежка мярка. Те са обвинени в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че са извършили деянието. Преценено беше, че е налице реална опасност обвиняемите да се укрият или да извършат друго престъпление.

Определението на АС е окончателно и не подлежи на обжалване.