/ / iStock/Getty Images
Двама души са новоприетите пациенти днес в пловдивската Инфекциозна клиника към УМБАЛ "Св Георги", съобщи за DarikNews началникът на клиниката доц. д-р Андрей Петров. Това са 24-годишен мъж и жена на 40 години.

Двамата пациенти са в добро състояние, но имат съмнения, че са се заразили с коронавирус, тъй като са се прибрали тези дни от чужбина. С тях пациентите, които чакат пробите си в клиниката стават 9. Припомняме, че до вчера техният брой, според доц. Петров беше 7. 

8 нови случая на заразени с коронавирус у нас (ВИДЕО)

Засега няма доказани случаи на болни с COVID-19 в Пловдив, добави шефът на Инфекциозна клиника. 

Той посочи, че починалата в МБАЛ "Св. Мина" 84-годишна жена е лежала в кардиологията на болницата. Тя не е идвала в Инфекциозна клиника, затова не е и връщана оттам. Жената била позната на лекарите в бившата Първа градска болница, тъй като често се е лекувала там от кардиологични и съпътстващи заболявания.

Пациентка почина от инфекция в МБАЛ "Св. Мина" в Пловдив, лекари се съмняват за COVID-19

При влошаване на състоянието ѝ тя е била консултирана с инфекционист от Инфекциозна болница, който е установил, че няма епидемиологична картина. Решено е било да й се вземе проба за коронавирус, но докато това бъде направено, тя е починала.

Днес по обяд е започнала аутопсията на тялото на починалата пациентка. Засега няма информация от Съдебна медицина - Пловдив какъв е резултатът от нея.