Още 16 студенти преминаха стаж в кметството на „Южен“
Още 16 студенти преминаха стаж в кметството на „Южен“ / netinfo
Продължава инициативата на кмета на пловдивския район „Южен“ Борислав Инчев администрацията да провежда стажове за студенти от пловдивските висши училища. Още 16 възпитаници на ПУ „Паисий Хилендарски“ от две специалности, свързани с информационните технологии и софтуерния дизайн, преминаха практическо обучение в кметството на „Южен“.

„Този път запознахме студентите със структурирането и функционирането на всички електронни информационни системи на администрацията, които осигуряват от една страна адекватно обслужване на гражданите, а от друга – подреденост на документооборота и вътрешноорганизационните връзки“, разказа Борислав Инчев. Студентите имаха възможност да управляват практически някои от системите, както и да се включат в администрирането на интернет сайта на районното кметство.

„Това е седмата група стажанти, които запознаваме с работата на администрацията. Стараем се акцентът да е съобразен със съответните специалности. Предната група се състоеше от бъдещи политолози, за които беше интересно взимането на управленски решения и административната работа на местната власт“, припомни районният кмет.

Борислав Инчев изрази задоволство, че все повече млади образовани хора проявяват интерес към местната власт, като коментира, че едно нещо обединява студентите от различните факултети и специалности: „Наблюдавам, че винаги има по няколко души, които изпитват желание да постъпят на работа в кметството, а и то има нужда от свежи кадри. Въпреки че процедурата не е лека, си струва да се направи усилие и да се даде шанс на абсолвентите с техните знания и енергия, тъй като в частния сектор се получава парадокс: всеки очаква от тях да имат натрупан опит, а почти никой не им дава възможност за този важен старт в живота“, каза той.