/ iStock/Getty Images
"На около 8 000 жители на Пловдивска област вече е поставена ваксина, по данни от РЗИ", съобщи на пресконференция областният управител Дани Каназирева.

"От тях 2 500 души са имунизирани с двете дози. Започва и третият етап от ваксинационния план, към момента ваксинацията в областта върви нормално. Предвидено е в Пловдив утре да бъдат имунизирани 1000 души", заявили желание за това, допълни областният управител. 

Според създадената организация, ваксини ще се поставят в разкритите пунктове в ДКЦ-та и в сградата на РЗИ. Част от имунизациите ще бъдат поети от семейните лекари.

129 нови случая на COVID-19 в Пловдивско, почина жена

„Около 35 % от личните лекари са ваксинирани, включително и с втора игла. Желаещите да бъдат имунизирани към този момент са около 25%, като процесът е динамичен.

Списъците непрекъснато се допълват“
, обясни д-р Костадин Сотиров, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари. Той прогнозира, че постепенно желаещите за ваксина ще се увеличават.

Областният управител коментира още, че към момента в COVID отделенията няма проблем с леглата. Близо 60% от капацитета на легловата база е незает.

По данни на Областната информационна систем,а в момента има 512 свободни легла, от които 54 са интензивни
Агенция "Фокус"