Обвиниха част от ръководството на Община Брезово
Обвиниха част от ръководството на Община Брезово / dariknews.archive
Окръжната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 15-годишния Е.А. за опит за грабеж на 88-годишна жена.
 
На 5 март 2017 г. в Пловдив обвиняемият се движел в района на бул. „Източен“. По същото време до близкото кръстовище се намирала възрастната жена, която носела дамска чанта. В нея държала портмоне с 13 лева, лични документи и мобилен телефон.
 
Обвиняемият я забелязал и решил да я ограби. Той я издебнал в гръб, хванал чантата и започнал да я дърпа, за да я отнеме. Жената не пуснала чантата, поради което обвиняемият Е.А. я блъснал и съборил на земята. Свидетелката паднала на лявата си страна върху лявата ръка, като стискала дръжките на чантата.
 
Действията на Е.А. били забелязани от жена, която работела в близко шивашко ателие. Тя започнала да вика, че ще се обади в полицията, поради което обвиняемият побягнал по улицата. Според извършената съдебно-медицинска експертиза е установено, че при падането на 88-годишната жена е било причинено счупване на лявата ръка, в областта на китката.
 
Обвиняемият Е.А. е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намира в Поправителен дом за непълнолетни.