Община Пловдив със сребърна чиния от „Музей на открито”
Община Пловдив със сребърна чиния от „Музей на открито” / netinfo
Община Пловдив бе отличена с награда „Сребърна чиния” от Швейцарското международно туристическо-ваканционно изложение за "Музей на открито”. Това е официален приз на Швейцарските туристически награди, посочващ категорията и даващ признание за развит туризъм в град Пловдив.

Наградата дава възможност за достигане до богат туристически пазар с успешна и целенасочена комуникация с цел увеличение на известността и привлекателността на Пловдив. Тя подчертава потенциала на туризма в града под тепетата.

Отличието в категорията „Музей на открито” има предвид развитието и възможностите на Пловдив като туристическа дестинация, която показва паметници на културата като Античния театър, Одеона, Форума, Римския стадион и уникалния Старинен Пловдив.

Изложението се проведе от 1 до 4 ноември. В него участваха 44 държави от различни континенти, с повече от 300 щанда. Пловдив се представи със свой щанд, на който обслужващият персонал бе облечен в народни носии, което много впечатли посетителите, каза Веселина Танева – началник отдел „Общинска икономика”.