/ netinfo
До момента няма затворени пътища, нито закъсали автомобили заради лошото време в Пазарджишко, съобщават от Областното пътно управление. Над региона вали дъжд, а по високите места в Родопите, Рила и Средна гора – сняг.

В района на Панагюрски колонии има частично заснежени шосета, но покривката е незначителна. В Родопите остава опасността от падащи камъни в участъците Пещера-Батак-Широка поляна, Варвара-Гара Костандово и Белово-Юндола.

Трафикът е натоварен, пътните настилки са мокри и хлъзгави

Температурата в равнинните райони е около 4 градуса, в планините – около 2.

От 2 до 8 см. снежна покривка в Девинско, машините обработват пътните настилки

Създадена е координация за спешна реакция при необходимост, уверяват от Областната дирекция на МВР. На проведеното преди дни заседание на Областния щаб за защита при бедствия и аварии всички общини са заявили пълна готовност за зимата. 22 машини са на разположение за почистване на магистралата, други 121 – за останалите пътища.

С особено внимание се наблюдават рисковите участъци - Белово-Юндола; Варвара-Велинград; Батак-Картела, Пещера-Батак, района около летовище Свети Константин и курортен комплекс Цигов чарк, път Юндола- Белмекен, пътят за село Фотиново и Велинград-Сърница. Организиран е своевременен обмен на информация за актуалната обстановка, както и групи с резачки за разчистване на шосета от паднали дървета.