Сняг край Борино
Сняг край Борино / netinfo
От 2 до 8 см. е вече снежната покривка в Девинско, като в момента машините са на място и обработват пътните настилки, съобщиха от дежурната част на Областно пътно управление в Смолян. Сняг има по пътните настилки в посока Доспат и по пътя за Михалково. Температурите в района рязко спаднали в сутрешните часове и са в интервал от – 2 и – 4 градуса.

„Първите съобщения за превалявания на сняг във високите части в района постъпиха малко след полунощ, около 01:30 часа снегът спря. На много места валя дъжд. Сутринта рязко спаднаха температурите в района на Девин. Има настилка между 2 и 8 см. в пътните отсечки Девин-Доспат и Девин – Михалково. В момента започва да вали на доста места в региона“, коментираха още от Областно пътно управление.

Трафикът е натоварен, пътните настилки са мокри и хлъзтави

Те ни увериха, че има достатъчно машини на терен, като те са по пътищата още през малките часове на нощта.

За снеговалеж съобщават и от Планинската спасителна служба в Пампорово.

„През нощта валя сняг, като настилката е от порядъка на 2-3 см. В момента отново има слаб снеговалеж, но се появи вятър. Температурите също спадат“, коментираха от дежурната част на Спасителната служба.

Към 07:00 ч. температурата в курорта е била около – 1, но към 08:30 ч. живакът отчел – 3 градуса. Температурите в района на Смолян са около 2 градуса, с прехвърчане на сняг.