74-годишен пенсионер от пловдивското село Триводици е бил нападнат и обран през нощта на 4-и март, съобщават от полицията. Извършителите - четирима мъже от същото село, са задържани на 6-и март.

Към 23 часа в събота възрастният човек излязъл на двора си, тъй като кучетата му лаели продължително. Заварил няколко непознати мъже. Единият от тях се насочил към пенсионера, ударил го в лицето и му поискал пари. Мъжът обаче оказал съпротива и успял да прогони нападателите от имота си, предаде БНТ.

За 7 лв.: Трима мъже нападнаха възрастна жена в Кюстендилско

Впоследствие пострадалият установил, че от двора му липсва ръчна количка, в която е имало меден проводник. След подаден сигнал на място пристигнали полиция и линейка. На пенсионера е оказана медицинска помощ.

Униформени незабавно са започнали издирване на нападателите. Освен служители от местното районно, се включили и полицаи от отдел „Криминална полиция” и сектор "Специализирани полицейски сили". За по-малко от денонощие разследващите влезли в дирите на четиримата крадци, които са от същото село.

Мъжете, които са на възраст от 19 до 46 години, били задържани с полицейска заповед. От тях са иззети и откраднатите вещи. Работата по случая продължава под наблюдението на Районната прокуратура.