НАП продава парцел за над 500 хил. лв на търг
НАП продава парцел за над 500 хил. лв на търг / Sofia Photo Agency, архив

Активи за близо един милион лева обявява в няколко различни търга НАП Пловдив. Те ще се проведат в периода февруари–март и повечето от тях вече са публикувани на интернет–страницата на Агенцията www.nap.bg в рубриката „Продажби“.

Най–„апетитен“ е парцел, намиращ се близо до Бетоновия център в Пловдив, с площ 12 декара и половина, оценен на 509 хиляди лева. Имотът е предназначен за застрояване и още от понеделник (16 февруари), може да бъде оглеждан от кандидат–купувачи. Огледите продължават цялата следваща седмица, като в същия срок – до 20 февруари могат да бъдат подавани и ценови предложения.

В края на февруари стартират огледите на магазин в Слънчев бряг, голям 78 квадратни метра и оценен на 299 700 лева. В Казанлък пък в началото на месец март излиза за продан просторен апартамент от 182 квадрата с джакузи, два спални и няколко тераси. Първоначалната му цена в търга ще бъде 109 200 лева.

През 2014 година НАП Пловдив успя да събере над 2 милиона лева от търгове, в които бяха продадени активи, обезпечени заради данъчни и осигурителни задължения на предишните им собственици. Най-много средства – 1,9 млн.лв. бяха спечелени именно от продажби на недвижими имоти.