/ Ротаракт и Интеракт клубовете в Пловдив
Кампанията „Купи и Дари“ събра над 1 тон хранителни продукти
В навечерието на най-светлите християнски празници над 66 семейства, пенсионери в нужда и домове за деца получиха трайни хранителни продукти, за да посрещнат спокойно Коледа.

Младежите от Ротаракт и Интеракт клубовете в Пловдив, съвместно със сдружение „Аварийно Спасяване Пловдив“ събраха над 1 тон хранителни продукти от първа необходимост, сред които над 270 кг ориз, 215 кг брашно, 50 кг боб, 50 кг леща, 90 кг захар, над 180 различни видове консерви, над 370 пакета макаронени продукти, сладки изделия и други в кампанията „Купи и Дари“.

Ротаракт и Интеракт клубовете в Пловдив

„Успяхме да зарадваме както възрастни, които са останали сами, така и семейства, които не могат да си позволят да сложат много неща на трапезата в празничните дни. При раздаването на продуктите всеки човек ни посрещна със сълзи на очите, но и с усмивка, защото вярата в доброто съществува. Да правим добро за нас е кауза, която ни кара да помагаме на хората, загубили надежда“, коментират организаторите.

Кампанията „Купи и дари“ се провежда за поредна година и е насочена към семейства с ниски доходи, бездомни, социално слаби и пенсионери.