/ iStock/Getty Images
Инициативата "Купи и дари" на структурите на "Ротаракт" и "Интеракт" в Добрич събра близо 300 килограма хранителни продукти от първа необходимост в помощ на хора в неравностойно положение в града, съобщи за БТА Мартин Радев от "Ротаракт".

В два поредни дни доброволци от двете организации посрещаха клиентите на един от хипермаркетите в областния град, запознаваха ги с целите на своята инициатива и ги приканваха да купят и оставят хранителни или хигиенни продукти за хората в нужда.

Даренията са разделени поравно между фондация "Милостиво сърце" и приюта за бездомни хора към църквата "Света Троица".

Фондацията ще използва продуктите за своята кампания "Споделен хляб" в помощ на бездомни хора, самотни възрастни, деца, лишени от родителски грижи, и семействата в неравностойно положение в Добрич и околността, каза за БТА нейният председател - Александър Иванов.

Днес дарения за инициативата на "Милостиво сърце" са направили и две училища - СУ "Св. Климент Охридски" и СУ "Св. св. Кирил и Методий", допълни Иванов. Група младежи пък са предоставили сумата от 3000 лева, с която вече са закупени 135 торби с кашкавал, салам, лютеница и други хранителни стоки.

Вчера "Ротаракт" - Варна също се включиха в кампанията "Споделен хляб" с над 900 килограма хранителни продукти.

През 2020 "Купи и дари" в Добрич подпомогна Дома за пълнолетни лица с деменция в село Опанец и Дома за възрастни хора с умствени увреждания в село Българево.
БТА