Над 30 млади таланти се надпяват С песните на Надежда Хвойнева
Над 30 млади таланти се надпяват С песните на Надежда Хвойнева / netinfo

И тази година  смолянското село Левочево ще отпразнува традиционния събор „Илинден - среща на родовете”. В рамките на празника ще се проведе и петият национален конкурс „С песните на Надежда Хвойнева”.

От 10.00 часа днес започва конкурсът „С песните на Надежда Хвойнева”. Досега за участие в него са се записали 30 млади таланти. Именитата родопска певица е почетен гражданин на Смолян.

Празникът на селото  ще бъде открит днес от 18.00 часа. Ще се проведе среща на родените през 1964 г. По-късно победителите от конкурса ще бъдат наградени на гала-концерт.

В неделя, 20 юли, когато честваме празника на Св. Илия, ще бъде отслужена света литургия в храм „Св. Св. Петър и Павел”. Тогава ще се проведе среща на родовете и ще бъде раздаден благословен курбан на параклиса „Св. Илия” в местността Илинден.

Националният конкурс с „Песните на Надежда Хвойнева” се провежда под патронажа на кмета Николай Мелемов. Организатори на събитието са община Смолян, кметство Левочево, ГПК  „Сакарка”, местното читалище „Развитие – 1919 г.” и църковното настоятелство при храм „Св. Св. Петър и Павел”.