Над 20 села в пловдивско все още са без ток
Над 20 села в пловдивско все още са без ток / ЕVN

Сложната обстановка, която предизвика в Пловдивска област обилният снеговалеж през почивните дни, вече се нормализира. В първия работен ден, в Пловдивска област с нарушено електрозахранване  са 17 населени места, от общо 104, които през вчерашния ден бяха без ток.

В момента аварийните екипи работят по отстраняване на авариите в селата Трилистник, Динк, Дълбок Извор, Нови Извор, Патриарх Евтимово, Поройна, Татарево, кв. Дебър Бегово,Отец Паисий, Сухозем, Сърнегор, Драгомир, Н. Герово, Дедево, Куртово Конаре, Кричим, Перущица, Брестовица, Йоаким Груево, Гълъбово, Цар Калоян, Куртово, Пролом. Пътищата в областта са проходими при зимни условия. Опасност от преливане на реки и язовири в областта няма.

Областният управител  Здравко Димитров свиква днес работна среща с кметовете на всички общини в  областта, за да получи актуална информация за обстановката по места.

В област Пазарджик 29 села остават без захранване към момента, основно в родопската част. Общо 24 групи продължават работа в района като са регистрирани и 5 счупени стълба.

Над 20 села в пловдивско все още са без ток
netinfo
Общо 111 аварийни екипа на EVN България продължават днес да работят за възстановяване на електрозахранването в районите с аварии. Екипите са оборудвани с високопроходими автомобили, необходимата специализирана техника и инструменти. В посочените райони се възстановяват скъсани въздушни електропроводи, изграждат се нови стълбове от мрежата. По много електропроводи се извършва физически обход по дължината на линията.

За по-добрата координация на възстановителните дейности в EVN България функционира Кризисен щаб, който е в контакт с местните и централни власти.