/ netinfo

Националният състезател по биатлон Антон Синапов продава състезателните си номера, за да може да подпомогне децата от родният си клуб "Рожен-Чепеларе 2016". Целта на инициативата е събиране на средства и закупуване на ролкови ски.

Състезателните номера са с автографи от Олимпийски шампиони от последните Олимпийски игри, както и знаменити биатлонисти от последните години. 

Тазгодишният формат на инициативата ще бъде в по-различен вид спрямо миналата година. Всеки един номер ще бъде разиграван на търг и всеки, който предложи най- добра цена за номер ще се сдобие с него, обяснява Синапов.

Състезателните номера са със стартова цена от 40лв. и всеки има право на неограничен брой наддавания. Стъпалото за надаване е 5 лв. и всичко ще се осъществява в коментарите под даденият номер в социалните мрежи. През два дена ще бъдат публикувани по два състезателни номера. Всички състезателни номера са общо 16 на брой.

Инициативата стартира вчера, като за първите номера с автографите Мартен Фуркад (Франция) и Лаура Далмайер (Германия) вече има наддаване, като сумите достигнаха съответно 85 и 80 лв.

Антон Синапов е един от големите ни таланти в биатлона. Роден на 1 септември 1993 г. в Чепеларе. От малък е запален по зимните спортове, а това е поредната му благотворителна акция.