/ Снимка: Дарик, архив

Млад шофьор е ранен при катастрофа, станала вчера между селата Черногорово и Росен, Пазарджишка община. Колата му се ударила челно в междуградски автобус, изпълняващ редовен курс в съботната сутрин.

Пострадал е водачът на лекия автомобил - 19-годишен младеж от Росен. Той има фрактури на лявата ръка и левия крак. На място му е оказана първа помощ, след което е транспортиран с линейка в Областната болница. Травмите са тежки, но няма опасност за живота му.

При удара предната част и лявата страна на колата за смачкани до неузнаваемост. Аварийно-спасителен екип на Пожарната със специализирана техника е къртил предна врата, за да бъде изваден раненият, притиснат в купето от двигателя. Едно от предните колела на автобуса пък се е изкъртило и е отхвъкнало настрани, щетите по него също са доста. 

Все още не се знае как е станала катастрофата и кой от двамата участници е навлязъл в платното на другия. Участъкът е с лоша видимост, тъй като е с доста завои и с избуяла крайпътна растителност, която на места стеснява шосето.

Само преди дни местни хора поискаха от Община Пазарджик да организира почистване на дърветата и храстите от двете страни на пътя, като предупредиха, че има риск от катастрофи. На последната си пресконференция миналия понеделник кметът на общината Тодор Попов увери, че това ще бъде направено.