Министърът на отбраната готов да отстъпи терена за общежития на МОН
Министърът на отбраната готов да отстъпи терена за общежития на МОН / netinfo

Министърът на отбраната Николай Цонев ще внесе днес предложение до Министерския съвет терените на   “Пазарджишко шосе” в Пловдив  да бъдат  преотстъпени на Министерството на образованието и науката, съобщават от военното ведомство. Мотивът  на министър Цонев е намирането на балансирано решение и за   студентите, и за  военните в Пловдив, които се нуждаят от общежития.

 

В замяна на двата терена от близо 30 дка,  министерството на отбраната иска да му бъдат предоставени финансови средства  в размер на общо 4 млн. лв.  за изпълнение на социалната програма. По данни на военното министерство в  Пловдивска област близо 6000 семейства на военни се нуждаят от покрив над главите си.

 

След като Министерски съвет излезе с конкретно решение  Цонев ще  спре и обявения за 26 март публичен търг на парцелите.

 

Студентите в Пловдив са готови да преговарят и дори да отложат насрочения за понеделник тридневен палатков лагер, ако получат официално съобщение, че търгът няма да се проведе, коментира пред Дарик председателят на студентския съвет на ПУ Анелия Дакова. До момента обаче никой не е депозирал официално становище пред ръководството на пловдивската Алма матер, че няма да има търг идния четвъртък.