ВМЗ
ВМЗ / netinfo
Министърът на икономиката Емил Караниколов бе на работно посещение във „ВМЗ“ Сопот, където се срещна с ръководството на предприятието, както и с представители на синдикалните организации. По време на срещата бяха обсъдени теми, касаещи дейността на предприятието, свързани с условията на труд, програмата за инвестиции, проекти за продукция с двойно предназначение и обучението на кадри.
 
Обсъдено бе моментното състояние на „ВМЗ“ Сопот, като се набелязаха  мерки за подобряване на условията на труд, както и проекти за отремонтиране на сградния фонд. На срещата стана ясно, че модернизацията на ВМЗ е насочена към повишаване на капацитета и качеството на произведената продукция, както и разработването на иновативни продукти. Министър Караниколов посочи, че производството ще се модернизира, а условията на труд ще стават все по-добри.
 
Дискутирана бе и програмата за преквалифициране на кадри на ВМЗ в Техническия университет в Пловдив и сключеният договор с университета, като на завършилите курса на обучение ще им бъде предлаган 6-годишен трудов договор.
 
Министърът на икономиката обсъди със Съвета на директорите и със синдикатите предстоящата подготовка на бизнес-програма на дружеството, която включва социално развитие, инвестиционно и иновационно, както и общо бизнес развитие. Очаква се програмата да бъде добре мотивирана и да бъда представена в Държавната консолидационна компания и в Министерство на икономиката.
 
Министър Караниколов изтъкна, че очаква екипност в работата на Съвета на директорите, както и добро сътрудничество със синдикалните организации. Той възложи на Съвета на директорите на ВМЗ да бъдат изплатени всички дължими към момента бонуси на работниците и служителите за извършената от тях дейност.
 
По време на посещението си министърът на икономиката посети Механичния и Монтажния завод на предприятието, както и площадка „Сопот“.