Министър Ангелкова ще открие зимния сезон на Пампорово
Министър Ангелкова ще открие зимния сезон на Пампорово / Дарик архив

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще участва в официалното откриване на зимния сезон в курорта Пампорово. Церемонията ще се състои днес от 12:00 часа на плац Студенец в подножието на писта „Стената“. Ще присъстват представители на централната и местната изпълнителна власт, туристическия бранш, контролните органи, спортисти, български и чуждестранни медии, сред които предимно турски и гръцки.

Сцената ще бъде изпълнена с много емоции и специална програма с участие на Михаела Филева и наследничката на Валя Балканска – малката и талантлива Мария Берова. Пистите и лифтовете ще бъдат достъпни още от 8:45 сутринта на, като се очаква да бъдат заснежени и отворени повечето пистите в курорта и всички лифтови съоръжения. За поредна година всички гости ще могат да ползват лифтовете безплатно през целия ден. Специално за всички деца до 12 години лифтовете ще бъдат безплатни и утре.

За публиката в Пампорово отново ще има атрактивни забавления през целия ден – DJ парти от сутрин до вечер, зимен фест с топли напитки и атрактивни състезания от спонсорите, забавни игри и томбола с много награди за малки и големи. По традиция в началото на сезона отново ще има преференциални атрактивни ниски цени за лифтовите съоръжения, от които може да се възползват най-нетърпеливите любители на зимните спортове чак до 18-ти декември. От 11 до 18 декември цената на лифт картата в Пампорово за цял ден ще бъде 39 лева, а от 19 декември цената на картата става 55 лева. Най-голямата и чакана от всички новина за предстоящия сезон бе официално потвърдена от ръководството на "Пампорово" АД - всяка закупена лифт карта за ски зона Пампорово дава достъп до ски зона Мечи чал, като връзката между двете ски зони ще бъде обезпечена чрез регулиран ски шатъл бус по график. Сезона на Мечи Чал също се открива днес. Цената на дневните лифт карти там ще бъде 40 лева, а в промо периода от 11 до 18 декември нейната цена ще бъде 29 лева за възрастен.

Пампорово запазва социалната си политика и към ученическите групи, децата и семействата като предоставя отново преференциални условия с цел стимулиране развитието на зимните спортове сред младежта и подрастващите.

За първи път тази година в най-големия ски курорт в Родопите Пампорово се въвеждат и пакетни семейни лифт карти, които генерират отстъпка за семейства от 2 възрастни с до 3 деца при закупуване на 3, 6, 7, 8 и 9-дневни лифт карти.