Международни фирми масово обжалват конкурса за управление на трафика
Международни фирми масово обжалват конкурса за управление на трафика / снимка : Дарик радио Пловдив

4 консорциума и обединения от фирми обжалват конкурса за изграждане, внедряване и поддръжка на система за управление на градския транспорт в Пловдив, научи Дарик радио. Жалбоподателите сред, които има фирми от Русия, Унгария, Румъния и Испания, са недоволни от резултата от конкурса и оспорват компетентността на комисията, определила победителя.

Самата поръчка беше спечелена от испанската фирма „Индра системас“.

Изпълнението на предмета на обществената поръчка обхваща доставка, монтаж, съхранение, инсталиране, пускането в експлоатация и поддръжката на всички елементи, в обхвата на „Системата за управление на градския транспорт”. Това включва GPS контрол, въвеждане на електронно таксуване и монтиране на дигитални информационни табла с актуална информация за движението на рейсовете.

Предвидено е оборудване и електронно управление на 48 кръстовища в града. На някои от тях ще се направят скосявания и ще бъде осигурено приоритетно преминаване на автобусите от градския транспорт.

Конкурсът за интелигентна система за управление на трафика е част от големия Транспортен проект на община Пловдив за над 40 млн. лева.