Матев обвини ВМРО-БНД в политическо бездействие – те го удариха на чест с намеци за самоубийство
Матев обвини ВМРО-БНД в политическо бездействие – те го удариха на чест с намеци за самоубийство / sxc.hu

Политическо бездействие и имитация на работа водят ВМРО-БНД към срив. Това заяви вече бившият общински съветник от партията Гиньо Матев. Той, заедно със зам.-областния председател на воеводите Атанас Мавродиев, обявиха официалното си напускане. И Матев, и Мавродиев, който е общински съветник в Стамболийски, бяха категорични, че няма да напускат местните парламенти, а ще продължат да работят за хората, които са ги избрали. Матев, който членува в една група със Синята коалиция и Атака, заяви че тя няма да се разпадне, а просто ще смени името си. Новата формация ще се казва „Синя коалиция, Атака, Гиньо Матев – независим”.

От ВМРО-БНД отвърнаха на удара чрез специална декларация, в която обвиняват Матев в липса на чест и достойнство.

След като решението за напускането на Матев бе обявено, ние решихме, че става въпрос за изпълнение на политическа поръчка. Сега обаче сме убедени, че не е така, защото за да изпълниш политическа поръчка, се изисква смелост и мъжество. Качества които полковник Гиньо Матев не притежава”, се казва в декларацията на воевдите.

Като човек на честта, военен и мъж с достойнство, за какъвто винаги е искал да бъде приеман полковник Матев, е длъжен да напусне общинския съвет в Пловдив, след като напуска ВМРО”, категорични са от БНД.  „Излишно е да напомняме, че има много случаи на български воини, офицери, мъже на честта, които са отнемали собствения си живот, след загубена битка”, са написали още хората на Каракачанов.