/ Дарик архив
Пътните настилки на територията на Пловдивска област са предимно сухи, в планинските райони – влажни, на определени места – мокри, но проходими. Това съобщиха от Областно пътно управление. Опасност от падащи камъни има по пътищата Асеновград-Смолян, Югово-Лъки, Кричим-Девин, Белица-Загражден и Батак-Доспат.
 
До 15 юли движението по Асеновградско шосе, от изхода на Пловдив до Асеновград, ще се извършва двупосочно в едното платно поради ремонтни дейности.
 
Водачите да шофират с повишено внимание в участъка на АМ „Тракия“ от км 134 до км 156, по който се извършват ремонтни дейности. Въведеното ограничение за движение с до 90 км/ч и двупосочното преминаване в платното в посока София важат до края на месеца. Движението на тежкотоварните камиони над 12 тона по тази отсечка е ограничено и в двете посоки, като водачите трябва да използват обходни маршрути.
 
Все така забранено е движението за моторни превозни средства с височина над 4 метра през трите тунела по пътя Асеновград-Нареченски бани. Обходният маршрут за водачите е по пътя Девин-Кричим.