Корнелия Нинова и Георги Гергов най-желани за депутати от социалистите в Пловдив област
Корнелия Нинова и Георги Гергов най-желани за депутати от социалистите в Пловдив област / Дарик архив

Лидерите на БСП на национално ниво и в област Пловдив Корнелия Нинова и Георги Гергов са сред номинираните за народни представители за 17 МИР област Пловдив.

На провелите се до този момент общински конференции социалистите издигат местни кадри на левицата и доказали се в дейността си личности. Сред номинираните са народните представители от 43-тото Народно събрание Манол Генов и Георги Търновалийски, младите лица на БСП Атанас Телчаров и Галин Дурев, членове нa НС нa БСП  и на бившия депутат  Петър Мутафчиев.

Организациите в Раковски, Първомай и Куклен дават своето доверие на председателите на местните структури - Петър Антонов, Николай Митков - зам.- кмет на община Първомай и Йордан Попов, който отскоро пое организацията в Куклен. В община Карлово изборът на социалистите е Веска Ненчева, преподавател и общински съветник.

Общинските конференции продължават и през следващата седмица. В дневният им ред освен номинациите за народни представители, членовете на БСП обсъждат Управленския проект „Национален план за развитието на България" и проекта за нов устав на партията.