/ БГНЕС
Труповете на 68-годишен мъж от Велинград, неговата 58-годишна съпруга и 23-годишният им син са открити днес сутринта в дома им, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пазарджик.

Известен треньор по плуване във Велинград уби съпругата и сина си и се самоуби

Оттам уточниха, че екипи на Районното управление във Велинград, под наблюдението на Окръжната прокуратура в Пазарджик, разследват тежко престъпление в курорта, при което са починали членовете на велинградско семейство.

Сигнал за случая бил подаден тази сутрин малко преди 10:00 часа от близки на семейството. Те съобщили за сериозна свада и викове, идващи от съседния апартамент, в който живеели тримата техни роднини.

Пристигайки на мястото, полицейските екипи намерили безжизнените трупове на тримата. Извиканият на място екип на „Спешна помощ“ констатирал смъртта на всички от семейството.

Жестоко убийство край Варна - мъж зарови приятелката си в двор

Местопрестъплението незабавно е било отцепено,
като е извършен оглед от дежурна група от РУ-Велинград, с участието на експерти от сектор „Научно-техническа лаборатория“ при ОДМВР-Пазарджик и съдебен лекар. Труповете са транспортирани до отделението по съдебна медицина при МБАЛ-Пазарджик за аутопсия.

Работата по изясняване на случилото се продължава от сформирания екип под наблюдението на прокуратурата в областния град.  

От полицията потвърдиха за DarikNews, че става дума за семейството на известния треньор по плуване Велчо Клешков. По време на скандал в семейството тази сутрин той грабнал нож и намушкал смъртоносно съпругата и сина си, а след това и себе си. "Всички данни до момента сочат към това", съобщиха разследващи. 

Велчо Клешков и съпругата му Йорданка Пенина са треньори по плуване към ОДК-Велинград. Техните възпитаници са медалисти от престижни турнири.