Измамниците са обикаляли от къща на къща и предлагали преференциални цени
В капана на нова измама попаднаха десетки възрастни хора от няколко села в Пазарджишко, съобщава NOVA. Двама мъже, представящи се за търговци на дърва, ужилиха пенсионери, задигайки голяма част от спестяванията им.

Крадла, представила се за инкасаторка, отмъкна 1000 лева от дядо

Измамниците обикаляли от къща на къща и предлагали евтина дървесина за огрев. Условието да получат стоката на преференциална цена било пенсионерите да им дадат като капаро половината от сумата.

„Предложиха ми евтини дърва - за 50 лв./куб, което е с 40 лв. по-евтино от миналата година. Бяха много убедителни, дори се обаждаха на горския, уж да говорят с него”, разказа Светла Вълкова.

Жена се опита да направи измама за 1 000 лв.

„Аз очаквах, че са от нашите работници, които работят в гората и затова им дадох пари. После се усъмних, след като им предадох сумата от 260 лв. Не докараха дървата и аз задействах приятел, направихме им постановка и след това се обадих в полицията”, сподели Георги Дургов.

Мнимите търговци обаче се оказали по-бързи от униформените. При опит да бъдат задържани единият накарал полицаите да го гонят километри, а другият се укрил, но вече е задържан.

Задържаха мним свещеник, въвеждал в заблуждение различни хора

В районното управление е получен сигнал за измамници и е установено, че един от извършителите е тръгнал в посока град Септември.

Веднага изпратихме автопатрул. Гонитбата с един от извършителите продължи близо час. Другият беше задържан на следващия ден”, коментира ст. инспектор Борислав Биволарски. 
nova.bg