Искат постоянен арест за медиците-рекетьори
Искат постоянен арест за медиците-рекетьори / netinfo
Прокуратурата ще поиска днес най-тежката мярка „задържане под стража” за двамата студенти по медицина, които изнудваха за 200 000 лева млада жена от Пазарджик. Двамата възпитаници на Медицинския университет в Пловдив рекетирали семейството й, за да посочат противоотрова, след като единият от тях поставил фалшива ваксина на 21-годишната Кристина Бързакова, майка на 7-месечно бебе.

Искането за постоянен арест на измамниците ще бъде внесено тази сутрин, съобщи прокурорът по делото Георги Кацаров. Основната версия, по която и вчера се събираха доказателства, е изнудване за пари. Втората – за интимни отношения между Ангел Добрев и жертвата, е малко вероятна. Също малко вероятна изглежда и другата версия за набедяване, тъй като момичето е позволило на бъде инжектирано с така наречената ваксина.

Единият от двамата извършители е дипломиран медик, каза още прокурор Кацаров, но не пожела да уточни дали това е Добрев или съучастникът му Веселин Грозев. Това е първият подобен случай в страната. От две до осем години лишаване от свобода е наказанието за подобен род престъпления.