Правителството отпусна средства за ремонт на улици в Куклен
Правителството отпусна средства за ремонт на улици в Куклен / netinfo
Приоритетните области, заложени в бюджет 2018 на община Куклен са възстановяване и изграждане на инфраструктура, социална  и културна дейност.
 
В края на 2017  получихме постановление на Министерски съвет, с което ни беше отпусната финансова помощ за ремонта на шест улици. Отделно, с държавната субсидия, която получаваме, предвиждаме ремонт на две малки улици. С местни средства общината ще извърши текущ ремонт на уличната мрежа", сподели кметът Мария Белчева.

Заложени са и дребни ремонти на общински сгради. В допълнение, дарител е изявил желание да ремонтира пенсионерския клуб в града. Няколко проекта, за ремонт на пътя за село Цар Калоян, са одобрени от комисията по бедствия и аварии и очакват финансиране.

Одобрена е стратегията за местна инициативна група в  края на миналата година и сега предстои подписване на договор. От  там се чакат  проекти за  ремонт на  паркове, изграждане на  спортни съоръжения, както и  ремонт на площадките пред училището.  Това ще бъде уточнено с общинския съвет.

Община Куклен води добре развита социална дейност. През 2018 година отново ще се дофинансира детската градина с не малък ресурс /192 000 лева/. Ще продължи да действа и услугата „Център за социална рехабилитация и интеграция”. Община Куклен спечели проект от Министерството на труда и социалната политика, с чиято помощ е закупено ново оборудване за местния социален патронаж.

Ще продължи и подпомагането на спортните клубове. Общината отбелязва силни успехи и постижения както във футбола, така и в баскетбола. Дейност започна местния клуб по джудо  през 2017, а  от 2018 година община Куклен получава държавна помощ за млечната кухня. 

Общината разширява дейностите си в горското стопанство като започва добив на дървесина, тъй като разполага с 22 000 декара гори.