Хор „Иван Спасов“ закри есенното издание на "Музика в парка
Хор „Иван Спасов“ закри есенното издание на "Музика в парка / netinfo
С концерт на камерен хор „Иван Спасов“ завърши есенното издание на превърналата се вече в традиция инициатива „Музика в парка“. Тя се провежда под патронажа на кмета на „Западен“ Димитър Колев и е част от събитията в културния календар на района.

Камерен хор „Иван Спасов” с диригент Гергана Люцканова-Петрова изпълни разнообразна програма, с която спечели аплодисментите на присъстващите в парк „Ружа“. Хорът е създаден през 1979-та година като Пловдивски младежки камерен хор от доц. Никола Лилов. Има богата история зад гърба си, като участва във всички по-големи престижни фестивали, а репертоарът им включва композиции от 9-ти до 21-ви век в разнообразни стилове – от произведения на Моцарт, Лист и Бах до „Бохемска рапсодия“ на великите Куин.

По програма концертите от програмата на „Музика в парка“ трябваше да се проведат в три поредни дни, но заради лошото време датите бяха променени. В рамките на настоящото издание зрителите имаха възможността да се насладят на емблематичният "Биг Бенд Пловдив", епархийския смесен хор при храм "Свети Възнесение Господне" и хор "Иван Спасов". Всички концерти се проведоха на открито пред църквата „Свети Климент Охридски“ в парка „Ружа“. Инициативата вече се превърна в традиция, като това бе третото й издание. Миналото лято "Музика в парка" стартира с концерт на хор „Тримонциум” на Гребната база, а през октомври "Биг Бенд Пловдив" изпълниха български и световни хитове по уникален начин пред храм "Свети Климент Охридски".