/ / Thinkstock/Getty Images
Грипна ваканция започва от днес за учениците в Асеновград. Както DarikNews съобщи, тя бе обявена по препоръка на РЗИ-Пловдив и ще продължи до края на седмицата. От РЗИ уточниха, че в асеновградските учебни заведения имало голям брой отсъстващи ученици - над 30%, което налагало децата да бъдат пуснати по домовете си.

Грипна ваканция в София от 27 януари

Заради това, със заповед на кмета на Асеновград д-р Христо Грудев, от днес се преустановяват занятията във всички учебни заведения на територията на общината.

Пускат асеновградските ученици в грипна ваканция от понеделник

Друга мярка, която се въвежда, е стриктно провеждане на филтър в детските заведения за недопускане на болни деца и персонал в тях. Със заповед на кмета на Асеновград се ограничава и достъпът на външни лица в детските градини. При съмнение, заболели деца също няма да бъдат допускани да посещават занятия. 

Грипна ваканция за още три общини в Пловдивско

От днес на училище се връщат учениците в общините Карлово, Куклен и Сопот, както и в пловдивското село Скутаре, които бяха във ваканция миналата седмица. Засега в Пловдив учениците все още са на училище, днес ще стане ясно дали ще бъде обявена ваканция и за тях.