/ Грипна ваканция / / Thinkstock/Getty Images
Грипна ваканция обяви РЗИ-Пловдив и за училищата в Асеновград, съобщи пред репортер на DarikNews директорът на дирекция "Надзор на заразните болести" д-р Моника Троянчева.

Грипна ваканция в София от 27 януари

Препоръката на здравната инспекция е ваканцията да продължи през цялата следваща седмица - от понеделник до петък. Според лекарката в асеновградските учебни заведения имало голям брой отсъстващи ученици през последните дни, което налагало децата да бъдат пуснати по домовете си.

Грипна ваканция за още три общини в Пловдивско

От общината в града съобщиха, че кметът д-р Христо Грудев ще издаде заповед, с която ще разпореди на учебните заведения да обявят ваканция от началото на другата седмица. Ще бъде въведен и филтър в детските градини. 

Обявиха грипна ваканция в Хисаря

Все още продължава ваканцията в общините Карлово, Куклен и Сопот, както и в пловдивското село Скутаре, където има основно училище. Предстои в понеделник учениците там да влязат отново в клас, но това ще стане ясно, като се прецени обстановката, поясни д-рТроянчева. 

Обявиха грипна епидемия в област Велико Търново

По думите й, засега за Пловдив не се налага да бъде обявена грипна ваканция. Нивата на заболяемост са същите като през последните няколко дни.