Гергов строи новия път до Царска Баня. Разширението на Асеновградско шосе започва пролетта
Гергов строи новия път до Царска Баня. Разширението на Асеновградско шосе започва пролетта / netinfo



Реконструкцията на пътя от с. Труд до Царска Баня ще започне най-късно до септември, вече е издадено строително разрешение на „Пътища АД”, което от началото на годината е собственост на пловдивския бизнесмен Георги Гергов. Осигурените средства за финансиране на реконструкцията на основния път до Карлово са в размер на 11,5 млн.лв. Паралелно ще бъде ремонтиран и пътния участък от Баня през Хисар до Калояново, от където ще бъде пренасочено цялото движение към Карлово.

Разширението на шосето Пловдив – Асеновград ще започне през пролетта на 2009 година, съобщи директорът на ОДП комисар Ангел Рангелов. Едновременно с това ще започне работа и по затварянето на пръстена на околовръстния път. Според плановете той ще свърже Асеновградско с Цариградско шосе, като на Скобелева майка ще излиза платно с четири ленти за движение.

Предвижда се изграждането на съвсем ново трасе до летище Пловдив. Пътят за аеропорта ще се отклонява от кръстовището на Крумово, а не от това до КЦМ, уточни за Дарик радио началникът на Областно пътно управление Паун Иванов. Предвижда се Асеновградско шосе да бъде двойно по-широко. Проектът ще бъде готов до септември т.г. и ще бъде финансиран изцяло по програмата „Транзитни пътища V” на ЕС.

По същата програма в областта ще бъдат реконструирани още три натоварени пътни участъка – споменатият по-горе - от с. Труд до гр. Баня, с дължина 40 км., 60 км. от Асеновград до Смолян и 20 км. отсечка Асеновград-Поповица.