Едва 5-6 болници в Пловдив работят сериозно
Едва 5-6 болници в Пловдив работят сериозно / Диляна Петрова, Дарик Радио Пловдив
д-р Димитър Шишков
71051
д-р Димитър Шишков
  • д-р Димитър Шишков

Болниците в Пловдив, които извършват истинска и сериозна работа, без да източват  Здравна каса, са не  повече от 5-6. Това заяви на днешна пресконференция, лидерът на Движение „ България за гражданите” в Пловдив, д-р Димитър Шишков.

Политическият лидер не пожела да цитира въпросните болници, както и не отбеляза тези, които не си вършат работата качествено. Причината за това, както той сам отбеляза е, за да не си създаде лични проблеми. Въпреки това, лидерът категорично заяви, че здравеопазването в града ни е трагично.

Не може да има цели райони, в които да няма нито един здравен център, а в Пловдив, болниците да са 42, категоричен е д-р Шишков.

Председателят на лекарската колегия в Пловдив, д-р Георги Кръстев също подкрепи идеята за въвеждането на Здравна карта. Благодарение на нея, болници ще бъдат откривани само по места, където има нужда от тях.

Д-р Кръстев поиска още анализ на това, колко от пациентите в Пловдив и колко се лекуваните от другите райони, за да се докаже важността на Пловдив като университетски медициски център за целия Централен и Южен район.