/ ОД на МВР-Разград
Двама шофьори са се опитали да подкупят полицаи в Пловдивско тази нощ, докато са били проверявани за шофиране в нетрезво състояние или под влияние на дрога. Срещу тях са образувани бързи производства, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура под тепепата.  Проверките са били част от разпоредена със заповед на окръжния прокурор Румен Попов мащабна акция на територията на областта във връзка със зачестилите случаи на пътнотранспортни произшествия. 

19 бързи производства са образувани в рамките на акцията. Със съдействието на директора на ОД на МВР – Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев е била създадена изключително добра организация за провеждане на специализираната операция. Смесени екипи от всички управленията на МВР на територията на област Пловдив са проверили общо 1436 моторни превозни средства и 1737 лица.

10 са образуваните бързи производства за шофиране в нетрезво състояние с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила, 5 за шофиране след употреба на наркотични вещества и 2 за държане на дрога. Дрогираните и пияни водачи са били задържани. Други 16 шофьори са били спипани с алкохол под 1.2 на хиляда. 

Над 200 нарушения на скоростта при спецакция на полицията в Пловдив и областта

В Пловдив, на територията на Второ районно, е засечен и задържан водач, седнал зад волана с над 2.53 промила алкохол. Задържани са също добре почерпени водачи в Първомай, Труд, Стамболийски, Хисаря и Раковски.

При няколкочасова полицейска акция: Над 470 нарушения на пътя в Пловдив и областта

В рамките на проверките на 26 от водачите са съставени актове за неизползване на обезопасителен колан, констатирани са  петима неправоспособни, а 6 автомобила са били без застраховка гражданска отговорност.  

В Пловдив, на територията на Първо РУ едно лице е задържано и за агресивно поведение към служителите на реда.

Млад шофьор се блъсна в стената на къща в Карлово (СНИМКА)


Освен започнатите наказателни производства, в резултат на проверката са съставени 120 акта и 126 фиша за нарушения по Закона за движение по пътищата. Разследването по бързите производства продължава под ръководството на прокуратурата.