/ iStock/Getty Images
Срокът за изпълнение на строителните работи е 18 месеца
Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви тръжна процедура за определяне на изпълнител при строителството на югоизточния обход на град Пловдив, с дължина 4,8 км. Кандидатите могат да подават оферти до 22 март.

С изграждането на обхода транзитният поток, идващ от АМ „Тракия“ и Свиленград, в посока път II-86 Пловдив-Асеновград и Смолян, ще бъде изведен от чертите на град Пловдив.  
Започна поетапен ремонт на 14 км от Околовръстния път на Пловдив

Трасето на обходния път ще започва в района на пътен възел „Скобелева майка“ при 98-ми км на път II-56, ще продължава почти успоредно на жп линията и ще завършва при кръговото кръстовище при 14-ти км от път II-86 Пловдив-Асеновград.

Новият скоростен път с габарит Г20 ще се влее в изградения през 2019 г. нов четирилентов участък от второкласния път II-86 Пловдив-Асеновград. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети. Ще бъде изграден надлез над жп линията Пловдив-Димитровград, с дължина 86 м.
 
Новата пътна артерия ще подобри значително транзитното преминаване от общините Куклен и Асеновград към АМ „Тракия“ и „Марица“, а оттам до ГКПП „Капитан Андреево“, като облекчи значително натовареното движение в град Пловдив. Срокът за изпълнение на строителните работи е 18 месеца.