До 1.20 лв. за кубик вода в Пловдив догодина
До 1.20 лв. за кубик вода в Пловдив догодина / netinfo
15% e таванът на увеличението на водата в Пловдив и областта до края на следващата година. Това призна заместник-управителят на дружеството Петър Бояджиев в отговор на въпрос за отражението на инвестиционния заем от 11 млн евро, който се очаква да бъде отпуснат от ЕБВР.

Това означава, че от 1.03 лв. от 1 декември тази годита водата може да поскъпне до 1.20 лв. с ДДС в края на 2008-ма. Бояджиев призна, че 15-процентното годишно увеличение е залегнало в проекто-договора с банката за заема за ремонт на ВиК-мрежата. То ще бъде фиксирано и в бизнес плана на дружеството, който трябва да бъде приет от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране/ДКЕВР/. Бояджиев обаче подчерта, че в следващите 6 месеца ВиК няма да предлага увеличение на водата. Той се застрахова, че крайната дума за определяне на цените има ДКЕВР.

Петима абонати на ВиК ще получат цветни телевизори за Коледа, след като днес имената им бяха изтеглени от журналисти на празничната томбола за редовните платци. В нея участваха 56 000 абонати, които нямат задължения и си плащат в срок сметките. Това са едва половината от всички близо 140 000 клиенти на ВиК в областта.

Телевизионните приемници отиват в трима жители на ЖР “Тракия” – Магдалена Радулова, Антония Генчева и Никола Малев, при Севда Заимова от Асеновград и Генчо Каръмчев от Пловдив. Други 15 коректни абонати спечелиха цифрови фотоапарати и GSM-и.
Имената на късметлиите са публикувани на Интернет страницата на ВиК, до която имате достъп и през сайта dariknews.bg