Девин отново става средище на фолклор, занаятите и обичаите в Родопит

/ Sofia Photo Agency, архив

За втора поредна година предстои провеждането на фестивала "Чуйте Девин", като за тазгодишното издание се очакват да пристигнат над 3 000 изпълнители и зрители от цялата. Събитието ще се проведе в дните от 12 до 13 октомври в сърцето на Родопите. 

Зрелищно лазерно шоу ще освети изпълнението на над 100 гайдари на сцената на предстоящия арт- фестивал. Отново кулминацията в програмата ще бъде общото им изпълнение , като този път ефектът от мощния звук на гайдите ще бъде допълнително подсилен от уникално лазерно шоу. 

През двата фестивални в Девин ще се изявят танцьори, певци и инструменталисти от цяла България. Всички те ще покажат неподражаемия си талант, ще представят песни, танци и уникални носии от всички фолклорни области на България и ще се забавляват заедно. Майстори занаятчии, майстори на народни инструменти, производители на народни носии и всички, които носят в душите и сърцата си неувяхващите български традиции, обичаи и ценности ще изложат свои изделия.

Очаква се специално за фестивала да се съберат и хиляди зрители, които да се наслаждават на изпълненията на талантливите артисти, на красивата природа на Родопите, топлите минерални извори и вкусните родопски специалитети.