Десетте детски градини в ремонт отварят врати на 15-ти
Десетте детски градини в ремонт отварят врати на 15-ти / dariknews.bg/ Архив

Без проблем ще започне новата учебна година в училищата и детските градини в Община Пловдив, въпреки текущите ремонти. Това заяви в ефира на Дарик радио шефът на Дирекция „Образование" Георги Янев. Той обясни, че в няколко училища в града санитарните ремонти все още продължават, но до 15-ти септември повечето от тях ще са приключили. В учебните заведения, в които ремонтните дейности продължават, ще бъде създадена необходимата организация за безопасност на децата и нормалното протичане на занятията, каза Янев.

По данни на началника на РИО Пловдив Павлинка Кацарова, ремонти на тоалетните все още има в Професионалната гимназия по облекло „Ана Май", работилницата на Професионалната гимназия по транспорт „Гоце Делчев", СОУ „Константин Величков", СОУ „Найден Геров" в Пловдив и СОУ „Христо Смирненски" в Хисар. Пари за огрев няма за училището в село Пъдарско, но ще бъдат осигурени, категорична бе Кацарова.

Георги Янев бе категоричен, че въпреки неприключилите ремонти в десетте детски градини, те ще посрещнат малчуганите следващата седмица. Той обяви, че или ще бъде избрана друга фирма изпълнител, която да приключи до месец, или ремонтът ще продължи след време, а изкопите в дворовете ще бъдат позапълнени.

До 15-ти трябва да са приключили и ремонтите на фасадите на ЦДГ „Мирослава" и ЦДГ „Каменица" в Пловдив, както и на ОДЗ „Райна Княгиня" в Стамболийски. В тоалетните на ОДЗ-тата „Космонавт", „Незабравка" и „Славей" в града още се работи, съобщи Кацарова.

Част от комплектите с учебници за децата от 1-ви до 7-ми клас вече са доставени в школата, а останалите ще бъдат получени до започването на учебния процес. Помагалата за децата в градините също са налични, успокои Янев.