дами зад волана се състезават в турнир по кормуване
дами зад волана се състезават в турнир по кормуване / netinfo
Турнир по майсторско кормуване ще даде възможност на дами от Белово и околните селища да покажат уменията си зад волана. Състезанието започва днес в 15 часа, а за писта ще бъде ползван дворът на СУ „Александър Иванов-Чапай“. Организатор е общинското звено „Спортни бази и спорт за всички“, съобщи Ангел Стоев, ръководител на предприятието.

Атрактивната надпревара се провежда за втора поредна година. Отново интересът към събитието е много силен – и от автосъстезателки, желаещи да демонстрират способности зад волана, и от публика. През 2016-та осмелилите се да участват направиха достойно представяне, след което бяха присъдени четири награди, а най-високо бе оценена Валентина Кочова.

Дами зад волана
netinfo

В настоящия турнир дамите ще трябва да преминат по полигон, а крайният резултат ще зависи от постигнатите време и прецизност. Оценка на уменията им ще дава действащ инструктор. На финала най-добрите, класирани на първите три места, ще получат награди – автоаксесоари. Те, както и всички останали жени-шофьорки, ще бъдат зарадвани с рози и грамоти.