Благотворителен концерт на музиканти от пловдивски училища събира средства за Васко, който остана без дом след пожар
Благотворителен концерт на музиканти от пловдивски училища събира средства за Васко, който остана без дом след пожар / Петър Тодоров, Дарик Пловдив
Благотворителен концерт на музиканти от пловдивски училища събира средства за Васко, който остана без дом след пожар
96243
Благотворителен концерт на музиканти от пловдивски училища събира средства за Васко, който остана без дом след пожар
  • Благотворителен концерт на музиканти от пловдивски училища събира средства за Васко, който остана без дом след пожар
Ученици на три пловдивски учебни заведения - Музикалното училище, Френската езикова гимназия и Математическата гимназия, организират на 23 февруари от 19 часа във Военния клуб в Пловдив благотворителен концерт за техния съученик и приятел Васил Георгиев, който остана без дом след пожар.
 
Васко скоро преживя нещастието да стане свидетел на това как дома му и притежанията, които за голяма част от нас са даденост, изгарят и се превръщат в пепел. Той е от Асеновград. При домашен инцидент е започнал пожар от втория етаж на дома му и при гасенето му цялата къща е била унищожена и станала негодна за ползване, както от пожара, така и поради пяната и водата при гасенето му. Специалисти са установили, че къщата трябва да бъде съборена и да се построи наново. Нашият приятел Васко повече няма да може да се завърне в дома си такъв какъвто го помни, но ние най-сърдечно и искрено решихме, че можем да опитаме да му помогнем той да има отново място за живеене, което да се превърне с времето в дом“, разказаха в студиото на Дарик Любов Атанасова и Елиа Георгиева от 11 клас на Музикалното училище в Пловдив.
 
Васко е техен съученик. Сега живее с близките си в общинско жилище в Асеновград, но неговите приятели и съученици се притесняват, че след ноември, тази година, до когато е заповедта за настаняването на семейството на момчето, то няма да има къде да отиде да живее.   
 
Затова младите музиканти се обръщат към всички за подкрепа.
 
Музиката е онова изкуство, което винаги е завладявало човешката душа по един вълшебен, необясним, тайнствен и по детски чист начин, като премахва всякакви ограничения и предразсъдъци… А всеки човек, който се е докосвал до нейния небесен свят, никога не е оставал същия“, казват те.
 
На благотворителния концерт, който децата организират в помощ на Васко, ще има музика за всеки вкус - класическа, българска народна музика, рок и поп музика.
 
Ще станете свидетели на чудната магия на музиката, но този път вълшебството ще е още по-голямо – защото всички музиканти ще туптим с едно сърце, поради надеждата ни и вярата ни да помогнем на Васко – ДА ИМА НОВ ДОМ!“, призовават пловдивските ученици.
 
Входът за концерта е 5 лева.
 
Благотворителна сметка в полза на семейството на Васил Георгиев е:
 
Банка ДСК

BIC STSABGSF

BGN BG09STSA93000006935137

На името на Мария Ангелова Симеонова