Бюджетът за 2010 г. е на изкуственото дишане, смятат от ГЕРБ
Бюджетът за 2010 г. е на изкуственото дишане, смятат от ГЕРБ / netinfo
Общинският бюджет отново разчита на държавата, смятат от ГЕРБ
26386
Общинският бюджет отново разчита на държавата, смятат от ГЕРБ
Общинският бюджет отново разчита на държавата, смятат от ГЕРБ
  • Общинският бюджет отново разчита на държавата, смятат от ГЕРБ
  • Общинският бюджет отново разчита на държавата, смятат от ГЕРБ

Съветниците от ГЕРБ категорично няма да приемат бюджета за 2010 г. на утрешната сесия. Това заяви председателят на групата на ГЕРБ в Общинския съвет Дани Каназирева. По думите й бюджетът не е разпределен правилно. 132 000 лева са предвидени само за представителни разходи, с близо 50 000 лева повече, каза общинскита съветничка. Това е около 300 лева на ден без почивните дни. Две пении на ден харчи общината за кафета, бонбони и обяди и това е недопустимо в момент на криза, допълни тя. Според нея е обидно в тези пари дори да влизат и приходите на районните кметове. На тях се дават представителни 1000 лева годишно, заяви още Дани Каназирева.

При управлението на ВМРО и БСП винаги съм търсила отговори кога общината най-после ще мобилизира собствените си приходи и къде са парите от наеми. Като примери тя посочи фирмата „Автосвят", на която договорът е изтекъл от една година, както и това че от партийните клубове се взимат минимални суми, липсват приходи и от търговските дружества. Според Каназирева е крайно време общината да направи една управленска програма и да не разчита само на държавата.

Чуйте от прикачения звуков файл

Ние гледаме реално какво представлява бюджета на община Пловдив, не че не одобряваме прогнозите на министър Симеон Дянков, така общинският съветник Георги Богоев коментира изказванията на колегите си от БСП, че ГЕРБ не одобрява прогнозите на финасовия си министър. Общинският бюджет отново разчита на помощта на държавата. Той го определи като  бюджет на „изкуственото дишане, на оцеляването". В приходната си час бюджетът е намалял с около 30 млн. лева, спрямо миналата година, каза той Планираните приходи в размер на 227 млн. лева от тях 123 млн. лева са общински приходи, останалите държавни. 33 млн.лева са от имуществени и други данъци, а неданъчните приходи са в размер на 56. млн. лева, коментира Богоев.

 /Чуйте от прикачения звуков файл/