базар
базар / Дарик архив
Празничен концерт и благотворителен базар, в полза на деца в неравностойно положение, се организират по идея на български и турски бизнесмени от Сдружение “Бултиш”.
 
Базарът ще се открие тази вечер от 18.00 часа, а час по-късно ще се проведе и концертът във Военния клуб. Входът е свободен, но всеки, който иска, може да закупи подарък или да направи дарение по време на събитието. Събраните средства от базара и благотворителния концерт ще бъдат предоставени на Домовете за деца лишени от родителски грижи в с. Нареченски бани и „Олга Скобелева” – Пловдив.
 
По този начин турската общност в Пловдив изказва своята съпричастност към децата в нужда по време на най-светлите християнски празници. Това е поредното послание за етническа и религиозна толерантност в най-стария жив град в Европа. В събитието, което се осъществява под патронажа на Генералното Консулство на Република Турция в Пловдив, ще участват Класически турски музикален хор "Хюзам Фаслъ" Бейоглу (Турция), Ансамбъл "Розова долина " гр. Карлово, Фолклорен клуб "Тракийка" гр. Баня и други музикални и танцови състави.
 
Пловдивчани и гостите на града ще могат да открият на благотворителния базар различни подаръци, изработени от децата от ДДЛРГ "Олга Скобелева", както и традиционни турски лакомства.