Баташки: Само една общинска болница да остане в Пловдив
Баташки: Само една общинска болница да остане в Пловдив / netinfo
Болница за долекуване трябва да бъде създадена в Пловдив, а в града трябва да остане само една общинска болница. Това съобщи в предаването „Дарик кафе” доц. Илия Баташки-управител на Университетската болница „Свети Георги”.

Той смята, че трябва да се създаде Обществен съвет за преструктуриране на общинското здравеопазване в града.

Доцент Баташки ще предложи тази идея на обсъждане в групата на Коалиция за Пловдив в Общинския съвет, в качеството му на съветник. Той ще настоява местният парламент да отпусне достатъчно средства за дооборудване и за закупуване на високотехнолична апаратура за Общинската болница. Според него, към края на март, началото на април, тази идея може да бъде оформена като предложение и внесена за гласуване в Общинския съвет.

Общинските болници в Пловдив се задъхват, а те заедно обслужват толкова пациенти, колкото Университетската болница прави сама. В момента, обаче, само бившите Първа и Втора градска болница са натрупали дълг от 3.5 - 4 милиона лева. В този смисъл разбирам професор Марин Роглев, който предлага общинските болници да се обединят, защото това е продиктувано от желанието да се излезе от кризата, в която е общинското здравеопазване.