Аварирали тирове на магистралата
Аварирали тирове на магистралата / netinfo

Тежкотоварен Мерцедес със вериги и лека кола са катастрофирали на автомагистрала Тракия в участъка между Пловдив и Пазарджик, съобщи репортер на Дарик. Закъсал ТИР има и непосредствено преди отклонението за Цалапица. Движението по аутобана в посока София е натоварено, колите се движат в две колони със средна скорост 40-50 км/ч. Магистралата е почистена, но с падането на температурата в последния половин час първите заледявания са вече факт.

60 см е снежната покривка по високите места в Родопите. Няма блокирани туристи в хижите, след като преди часоветежки верижни машини пробиха пътя към Бряновщица и Върховръх, където имаше съобтвестно 100-ина виладжии и група от 20 туристи.

Трийсетина села в областта и 2 квартала на Пловдив остават без ток, очаква се авариите да бъдат отстранени до вечерта. 28 селища са без вода заради прекъснатото елзахранване на помпите. С по 5 часа закъснение продължават да се движат автобусите от Хасково и Кърджали до Пловдив.

Единственото за днес планирано кацане на летище Пловдив със завръщащи се от Анталия български туристи е пренасочено заради затварянето на аеропорта край Крумово, съобщи заместник-директорът Пламен Николов. Той обаче нямаше информация дали самолетът е кацнал в София или в Бургас. До утре сутринта се очаква летището да бъде отворено, тъй като трябва да приеме 6 чартъра с чуждестранни скиори за планинските курорти и да изпрати още толкова.