8 пловдивски ВУЗ- а легитимни
8 пловдивски ВУЗ- а легитимни / netinfo

Осем висши учебни заведения от Пловдив попадат в списъка на Министерството на образованието и науката за легитимните университети в България. Във връзка с предстоящата кандидат студентска кампания просветното ведомство публикува в официалния си интернет сайт информация за акредитираните ВУЗ-ове.

Пловдивски ят университет "Паисий Хилендарски" , Университет а по хранителни технологии , Аграрн ия университет , Медицински университет- Пловдив , Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство , Колеж по икономика и администрация , Земеделски колеж и Европейски колеж по икономика и управление влизат в списъка, който съдържа 37 държавни висши училища и 14 частни университети и колежи.

От образователното министерство предупреждават, че у нас се предлагат услуги от търговски дружества, сдружения или фондации създадени по Търговския закон или Закона за юридическите лица с нестопанска цел, които твърдят, че предлагат висше образование. Такова обаче се придобива само във висшите училища, които попадат в списъка публикуван на сайта .