4-тонните автомобили няма да се допускат за движение по бул „България”
4-тонните автомобили няма да се допускат за движение по бул „България” / netinfo

Между 7.00 и 19.00 часа ще бъде забранено движението на тежкотоварни автомобили над 4 тона в участъка от бул. „Васил Априлов” до Пазарджишко шосе, каза за Дарик радио шефът на Общинско транспортно предприятие Вичо Кузов. Забраната влиза в сила от 30 юли.

Ще има предупредителни табели на новото кръгово кръстовище на 6-ти километър, откъдето тежките коли ще могат да се отклоняват по Околовръстния път. Откъм града такива опътващи знаци ще има на кръстовището на булевардите „В. Априлов” и „България” и на ул. „Делянка”.

Контролът ще се осъществява от полицейски пост на 4-ти километър. Причината за забрана на движението на тежкотоварните автомобили над 4 тона в този участък е оплакване на стоителната фирма „Пътинженеринг”, която ремонтира затвореното южно платно на булеварда. От фирмата се жалват, че колите, които минават по съседното платно попадат непрекъснато в задръствания, предимно заради товарните автомобили и автобусите.

От Общинското транспортно предприятие са извършили замерване на трафика по двупосочното платно на бул. „България”, което заради ремонта в момента поема целия входящ и изходящ трафик по булеварда. Установено е, че в различните интервали на денонощието оттам минават средно между 80 и 100 автомобили на час.